Në kuadër të 106 vjetorit të shpalljes së Shqipërisë shtet të lirë dhe të pavarur, shkolla e mesme jopublike “ Mehmet Akif ” Djem organizoi një aktivitet social-kulturor. Ishin pikërisht nxënësit e shkollës sonë, ata që performuan dhe u përfaqësuan në disa kategori si: këngë, poezi, valle, polifoni. Gjithashtu në skenën e sallës së aktiviteteve u vendosën pjesë filmike, shkëputur nga filma me tematikë patriotiko-atdhetare, ku nxënësit luajtën rolet e personazheve kryesorë dhe sollën mesazhe që përkonin me atmosferën festive të pavarsisë.

Në aktivitet, pervec nxenësve pjesmarrës ishin mësuesit edhe stafi drejtues i shkollës së mesme jopublike “ Mehmet Akif ” Djem.